Ander werk vinden

Bijna ieder bedrijf moet wel eens afscheid nemen van een werknemer. Soms als gevolg van een reorganisatie. Maar het kan ook zijn dat de werknemer zelf onvoldoende functioneert. Wat de reden ook mag zijn, afscheid nemen van je baan is voor de werknemer bijna altijd een emotionele en ingrijpende ervaring. Als bedrijf wilt u deze mensen ondersteunen bij het vinden van ander werk. U bepaalt samen met ons wat uw werknemer nodig heeft om snel weer ergens anders aan de slag te kunnen.

Individueel of groepsgewijs

Wij bieden zowel individuele als groepsgewijze outplacementbegeleiding aan. Beide trajecten hebben hun eigen aanpak en voordelen. Bij een individueel traject kunnen wij meer maatwerk bieden en persoonlijke begeleiding. Daar staat tegenover dat er bij groepstrajecten er meer mogelijkheden zijn voor ondersteuning en feedback van collega-werkzoekenden.

Actief aan de slag

Ieder outplacementtraject begint bij ons met een intakegesprek waarin wij achtergrond, motivatie en doelstellingen van uw werknemer inventariseren. Ook willen wij graag van u beiden vernemen wat u bij het outplacementtraject van ons verwacht.

In het tweede gesprek stellen we samen een plan van aanpak op. Hierin leggen we onder andere de zoekcriteria vast (werkzaamheden, bedrijf, regio, branche, arbeidsvoorwaarden en ontwikkelingsmogelijkheden).

Vervolgens gaan we samen met uw werknemer een aantal middelen actief inzetten om snel ander werk voor hem te bemachtigen. Daarbij besteden we ook aandacht aan de houding van de werknemer. Te veel negatieve emoties bijvoorbeeld over het verlies van de huidige baan, vormen een struikelblok bij het vinden van een nieuwe baan.