Oplossingen voor verzekeraars

Wout's Werk Winkel ondersteunt niet alleen werkgevers en werkzoekenden, maar werkt ook in opdracht van verzekeraars.

Uw verzekerde

De werkgever die bij u verzekerd is, heeft een zieke werknemer die door omstandigheden niet meer zijn werk kan doen. U hebt er samen alles aan gedaan om hem voor het bedrijf te behouden, maar tevergeefs. De enige overgebleven oplossing is de verzekerde te helpen naar een andere baan bij een ander bedrijf. Wij kunnen de werknemer bij dit re-integratie traject 2e spoor begeleiden naar ander werk.

Onze werkwijze

Wij hebben een transparante en aantoonbare resultaatgerichte werkwijze voor het vinden van nieuwe banen voor werknemers. Samen met de werknemer gaan we op gerichte wijze aan de slag. Wout's Werk Winkel volgt in het re-integratietraject volledig de Wet Verbetering Poortwachter (WVP). Hierdoor heeft u de zekerheid dat alles volgens de vereiste regels en wetgeving zal plaatsvinden. Dit voorkomt dat u en de betreffende werkgever aan het einde van het 2e spoortraject voor ongewenste verrassingen komen te staan.

De procedure

Ieder begeleidingstraject bij Wout's Werk Winkel begint met een intakegesprek waarin een inventarisatie plaatsvindt van de achtergrond en mogelijkheden van de werknemer. In het tweede gesprek wordt een plan van aanpak opgesteld. Hierin formuleren wij onder andere de zoekcriteria (werkzaamheden, bedrijf, regio, branche, arbeidsvoorwaarden en ontwikkelingsmogelijkheden) waaraan de nieuwe functie moet voldoen. Vervolgens zetten wij samen met de werknemer een aantal middelen actief in om hem zo snel mogelijk aan een nieuwe baan te helpen.